Kurs
   Aktuelt
   Om Skolemøte
Kurs 27 og 28 Hildegunn Fandrem
Skrevet av: , publisert 15.04.2019

 

Hildegunn Fandrem

Digital mobbing - hva er det og hva kan skolen gjøre for å forebygge og stoppe det?

Halvdagskurs X 2

Kurset setter søkelyset på barn og ungdoms bruk av sosiale medier og spesielt negativ bruk, som digital mobbing. Det redegjøres for hva digital mobbing er, og hva som er særtrekkene ved denne typen mobbing, sammenlignet med tradisjonell mobbing.

Aktuelle arenaer det kan foregå på og hvordan det kan foregå blir eksemplifisert. Videre blir forskning på risikofaktorer knyttet til barns aktiviteter på nett og konsekvenser av å bli utsatt for digital mobbing belyst. Siste del tar for seg hva voksne på skolen kan gjøre for å forebygge og stoppe digital mobbing. At digital mobbing kan innebære straffbare handlinger blir også omtalt. 

Målgruppe: alle ansatte i skolen.

Hildegunn Fandrem er professor ved Universitet i Stavanger, Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (NSLA). Hun forsker, veileder og foreleser hovedsakelig på temaene inkludering av barn/elever med innvandrerbakgrunn og mobbing, herunder digital mobbing. Hun har vært norsk representant i et europeisk nettverk på temaet digital mobbing. Fandrem leder ellers forskergruppa Mangfold og Inkludering på NSLA.

[Gå tilbake]

 
Kontakt internettansvarlig | Designet og utviklet av www.minorg.no © 2024