Kurs
   Aktuelt
   Om Skolemøte
Kurs 34 Ingrid Forthun
Skrevet av: , publisert 11.06.2019

 

Ingrid Forthun

"Glade okser blir gode biffer"

Heldagskurs

Kurset er forankret i kursholderens mangeårige praktiske erfaring med alle deler av forestillingsprosesser og ensemblearbeid. «Hvordan dempe barn- og unges prestasjonsangst og bygge scenisk trygghet og mot i sceniske prosesser»: Deltakerne presenteres for noen gode øvelser som bygger scenisk mo og demper prestasjonsangst. 

Dagens innhold gir ellers praktiske verktøy knyttet til tema som:

- Å lykkes i å lede kreative prosesser, å ha og ta regi.
- Fra idé til ferdig forestilling: Noen eksempler på skapelsesprosesser av forestillinger.        - Prøveplanlegging og prøvegjennomføring i forestillingsprosesser: Gode planleggingsverktøy       
- En god historie godt fortalt – hva er det? Noen sceniske lovmessigheter og gode dramaturgiske verktøy.

Dagen presenterer altså suksesskriterier for forestillingprosesser og andre kreative prosesser.

Målgruppe: ansatte i kulturskolen og andre som arbeider med barn og unge.

Ingrid Forthun er utdannet sceneinstruktør fra Statens Teaterhøgskole 1995-98 og er ellers lærerutdannet (Elverum Lærerhøgskole) og musikerutdannet med hovedfag i musikk fra UiO. Forthun har skapt forestillinger ved blant annet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Rogaland Teater, Hålogaland Teater, Teater Ibsen, Hedmark Teater, Operaen i Kristiansund, Den norske Opera og Ballett og Opera Sør/Kilden Opera. For NRK Radioteateret har hun regissert tre produksjoner, alle internasjonalt prisbelønte. Forthun mottok i 2009 NRK Radioteaters ærespris Blå fugl for forestillingen Hauk og due. Forthun virket som teatersjef ved Kilden Teater- og Konserthus i årene 2009-2014 og har i en årrekke virket som førsteamanuensis ved Statens Teaterhøgskole, Norges Musikkhøgskole, Institutt for Musikkvitenskap, UiO og dramalinjen ved UiA. Hun var i 5 år kunstnerisk leder for Norsk Kulturskoleråds Kreativt oppvekstmiljø-prosjekter (KOM). Forthun er ellers foredragsholder i emner knyttet til fagfeltene regi, skuespillerteknikk, dramaturgi og lederskap, samt emner knyttet til kreativitet og skapende prosesser.

[Gå tilbake]

 
Kontakt internettansvarlig | Designet og utviklet av www.minorg.no © 2024