Kurs
   Aktuelt
   Om Skolemøte
Kurs 08 Anne Helgeland
Skrevet av: , publisert 29.04.2019

 

Anne Helgeland

Samarbeid mot mobbing i barnehagen

Halvdagskurs 12:30 - 15:00

Samarbeid mellom voksne og barn er helt nødvendig i arbeidet mot mobbing i barnehagen. Lovverk og rammeplan legger klare føringer for barnehagepersonalets ansvar for å samarbeide med både foreldre og barn.

 

Dersom tillit og trygghet råder kan samarbeid gå lett. Men samarbeid om mobbing kan også være utfordrende fordi uenighet råder og vanskelige følelser tar overhånd. I foredraget vil jeg snakke om viktige faktorer som kan fremme et godt samarbeidsklima i barnehagen og med foreldre:
- Verdier, normer og holdninger i samarbeid 
- Samarbeid med barn
- Foreldresamarbeid
- Samarbeidskulturen i barnehagen

Målgruppe: Ansatte i barnehage

Anne Helgeland er barnevernspedagog, familieterapeut og forsker. Hun jobber som forsker ved Sørlandet sykehus, avdeling for barn og unges psykiske helse (Abup) i Kristiansand. Hun har mange års erfaring fra barneverntjenesten og som familieterapeut i voksenpsykiatrien og ved ABup. Hun har doktorgrad i familieterapi som retter søkelys på hvordan barn kan ivaretas i familiesamtaler. Hun har deltatt i forskningsprosjekter knyttet til mobbing i barnehagen og mobbing blant ungdom. Hun arbeider også med veiledning og kurs av barnehageansatte.
 
[Gå tilbake]

 
Kontakt internettansvarlig | Designet og utviklet av www.minorg.no © 2024