Kurs
   Aktuelt
   Om Skolemøte
Kurs 04 Inge Håvard Bergdal
Skrevet av: , publisert 15.04.2019

Livsmestring i skolen - hvorfor og hvordan?

Inge Håvard Bergdal

Heldagskurs

NB! Inge Håvard Bergdal erstatter Karen Ringereide, som har måttet melde forfall.

Det viktige skjer hver dag, - i ditt klasserom. Du gjør en forskjell. Hva slags forskjell du ønsker å gjøre er det viktige spørsmålet.Psykisk helse skapes der mennesker lever livene sine, ikke i helsevesenet. Helsevesenet reparerer. Skolen er med på å forme den psykiske helsen. 

Alle barn og unge er der, og de er der mange timer hver eneste ukedag i mange år. Lærere kan bidra til å skape gode hverdager og dermed god psykisk helse for barn og unge. Du kan bidra til å styrke livskraft. I dette kurset møtes utfordringen med styrkefokus og konkrete forslag til gode universelle tiltak.

I 2020 skal det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring inn i skolen. Kurset sier noe om hvorfor dette har så stor aktualitet, og hvordan man kan jobbe.

De konkrete tiltakene som presenteres er rettet mot grunnskole og videregående opplæring, men kunnskapsgrunnlag, teori og forskning er like aktuell for barnehagen.

Målgruppe: grunnskolen og videregående opplæring. 

Inge Håvard Bergdal er universitetslektor ved Institutt for arbeidsliv og innovasjon på Handelshøyskolen ved UiA. Han er Cand.Psychol. fra Universitet i Oslo, med spesialistutdannelse fra Institutt for aktiv psykoterapi.

Han har vært fast ansatt ved UiA siden 2004, og har en 20 % stilling. Han har i tillegg en 100% stilling som spesialpsykolog RVTS Sør (Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging)

Han har bakgrunn fra Luftforsvaret og Luftkrigsskolen, hvor han både har studert og senere har vært studieleder og hovedlærer. I Forsvaret var han også tilsatt som psykolog i forbindelse med ledreutvelgelse til Krigsskolene.

Tidligere arbeidsoppgaver inkluderer leder av PPT Grimstad, psykolog ved BUP Arendal og psykolog for PPT for videregående. Han har også hatt styreverv i psykologforeningen og Folkeuniversitet i Arendal.

 

[Gå tilbake]

 
Kontakt internettansvarlig | Designet og utviklet av www.minorg.no © 2024